Polityka prywatności

 

Polityka prywatności sklepu internetowego https://elancosmetics.net/pl/


Szanujemy prywatność każdej osoby, dlatego też gwarantujemy bezpieczeństwo Pani/Pana danych przekazywanych podczas korzystania ze sklepu internetowego  https://elancosmetics.net/pl/  ("Sklep").  Na pierwszym miejscu stawiamy aby Pan/ Pani czuli się z nami bezpiecznie.

 

Dajemy naszym Klientom możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać o sobie informacje. Zebrane Informacje są przez nas wykorzystywane wyłącznie zgodnie z niniejszą Polityką Prywatności.

ADMINISTRATOR DANYCH:

  1. 1. Administratorem danych osobowych jest ELAN PROFESSIONAL LINE Sp. z o.o., ul. Adama Mickiewicza 31 lok 7, 10-508 Olsztyn.
  2. 2. Administrator danych jest Pan Pawel Napiorkowski, z który można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych, pod adresem e-mail: contact@elancosmetics.eu lub telefonicznie +48 518864931.

PODSTAWA PRAWNA PRZETWARZANIA

  1. Dane osobowe w Sklepie Internetowym przetwarzane są przez Administratora zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) - zwane dalej „RODO” lub „Rozporządzenie RODO”.

CZY TRZEBA PODAWAĆ DANE OSOBOWE:

Podanie danych osobowych przez Usługobiorcę lub Klienta jest dobrowolne, aczkolwiek niepodanie wskazanych w na stronie Sklepu Internetowego oraz
w Regulaminie Sklepu Internetowego danych osobowych niezbędnych do zawarcia i realizacji Umowy Sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej skutkuje brakiem możliwości zawarcia tejże umowy.

RODZAJ DANYCH

W następujących przypadkach zbieramy Pani/Pana dane osobowe:

  1. Przy rejestracji konta w Sklepie zostanie Pani/Pan poproszona/-y o podanie danych osobowych: imię i nazwisko, dane adresowe, telefon oraz e-mail. Zebrane w ten sposób służą wyłącznie zarejestrowaniu i prowadzeniu tego konta;
  2. Przy składaniu zamówień w Sklepie zostanie Pani/Pan poproszona/-y o podanie danych osobowych: imię i nazwisko, dane adresowe, telefon oraz e-mail. Zebrane w ten sposób dane służą wyłącznie prawidłowemu przeprowadzeniu transakcji oraz dostarczeniu zamówionych kosmetyków pod wskazany adres;
  3. W przypadku odstąpienia od umowy bądź uznania reklamacji, gdy zwrot należności następuje bezpośrednio na rachunek bankowy Użytkownika prosimy o podanie numeru rachunku w celu dokonania zwrotu należności.

CEL PRZETWARZANIA DANYCH

Zebrane dane osobowe będą przetwarzane w celach prowadzenia konta użytkownika i realizacji umowy sprzedaży, dokonania rozliczeń, doskonalenia usług, korzystania przez Użytkownika wszelkich uprawnień konsumenckich (np. odstąpienie od umowy, rękojmia), w celach statystycznych i technicznych, a w przypadku wyrażenia zgody – także w celach marketingowych.

KOMU POWIERZAMY PAŃSTWA DANE

  1. Dostęp do Państwa danych może być udzielony wyłącznie naszym należycie upoważnionym pracownikom lub partnerom biznesowym, którzy działają w naszym imieniu w zakresie realizacji wymienionych wyżej celów przetwarzania, oferując swoje usługi informatyczne w celu rejestracji i przechowywania Państwa danych, obsługi naszej witryny bądź przeprowadzania badań rynkowych.
  2. W stosownych przypadkach odbiorcami Pani/Pana danych mogą być podmioty świadczące usługi kurierskie, usługi pocztowe oraz podmioty świadczące pośrednictwo w płatnościach.
  3. Przekazywanie danych poza teren Unii Europejskiej odbywa się ze względu na okoliczności organizacyjne lub lokalizację niektórych naszych dostawców (firm kurierskich, firmy hostingujące, dostawców usług płatniczych lub usług ochrony)

COOKIES

Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie osoby odwiedzającej stronę Sklepu Internetowego (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzysta odwiedzający nasz Sklep Internetowy).

Administrator może przetwarzać dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez odwiedzających ze strony Sklepu Internetowego w następujących celach:

  1. a) identyfikacji Usługobiorców jako zalogowanych w Sklepie Internetowym i pokazywania, że są zalogowani;
  2. zapamiętywania Produktów dodanych do koszyka w celu złożenia Zamówienia;
  3. zapamiętywania danych z wypełnianych Formularzy Zamówienia, ankiet lub danych logowania do Sklepu Internetowego;
  4. dostosowywania zawartości strony Sklepu Internetowego do indywidualnych preferencji Usługobiorcy oraz optymalizacji korzystania ze stron Sklepu Internetowego;
  5. prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony Sklepu Internetowego;
  6. remarketingu,

 

Standardowo większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies – w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności Sklepu Internetowego (przykładowo niemożliwym może okazać się przejście ścieżki Zamówienia poprzez Formularz Zamówienia z uwagi na niezapamiętywanie Produktów w koszyku podczas kolejnych kroków składania Zamówienia).

 

Ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies są istotne z punktu widzenia zgody na korzystanie z plików Cookies przez nasz Sklep Internetowy – zgodnie z przepisami taka zgoda może być również wyrażona poprzez ustawienia przeglądarki internetowej. W braku wyrażenia takiej zgody należy odpowiednio zmienić ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies.

Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej oraz na poniższych stronach (wystarczy kliknąć w dany link):

w przeglądarce Chrome

w przeglądarce Firefox

w przęglądarce Internet Explorer

w przeglądarce Opera

w przeglądarce Safari

w przeglądarce Firefox

CZAS PRZECHOWYWANIA DANYCH

 

Pani/Pana dane będą przechowywane przez okres: do czasu usunięcia przez Pani/Pana konta użytkownika, zamknięcia strony internetowej przez Administratora, lub wycofania przez Panią/Pana zgody na przetwarzanie danych osobowych oraz do czasu przedawnienia ewentualnych roszczeń wynikających z powszechnie obowiązujących przepisów prawa.

 

PRAWA ZWIĄZANE Z PZRETWARZANIEM DANYCH OSOBOWYCH

Przysługuje Pani/Panu prawo do:

  1. żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz prawo do ich przenoszenia;
  2. wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych, w tym wobec przetwarzania tych danych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora, a także wobec przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych;
  3. w przypadku przetwarzania danych na podstawie zgody - cofnięcia swojej zgody na wskazany cel przetwarzania danych osobowych, co pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie tej zgody przed jej cofnięciem;
  4. Jeżeli sądzicie Państwo, że doszło do naruszenia Państwa praw do ochrony danych, przysługuje Państwu prawo do złożenia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl).

W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z administratorem

Dane kontaktowe

Skontaktuj się z nami, kiedy będziesz potrzebować

Koszyk sklepowy

Koszyk jest pusty